Dingen die je nodig hebt voor een nieuwe woning  

Als je een  nieuwe (eerste) huurwoning neemt dan moet je echt een heel stappenplan af om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Met welke zaken dien je rekening te houden? Lees snel verder..

 

Wat zijn de belangrijkste dingen die nodig zijn voor je nieuwe woning?

#Inkomen

#Inboedel

#Huurtoeslag aanvragen ( als je hier recht op hebt)

#Zorgtoeslag aanvragen

#Energie

 

#Inkomen

Inkomen is het belangrijkste wat je moet bezitten om de huur van je woning te betalen. Dat zit meestal goed. Soms ook niet sommige mensen leven van een uitkering dan heb je het natuurlijk iets minder luxe. Gelukkig kun je huurtoeslag aanvragen afhankelijk van je huishoudtype en grootte heb je recht op een bedrag die ze dan uitbetalen rond de 20ste van iedere maand indien je er recht op hebt. De verwerkingstermijn duurt 4-6 weken om huurtoeslag te ontvangen. Dus het is even echt afwachten.

 

#Huurtoeslag

Als je een minimale inkomensgrens heb dan heb je recht op huurtoeslag. Je kunt dit testen op huurtoeslag.nl je kunt daar een proefberekening maken. Meestal hebben uitkeringsgerechtigden recht op huurtoeslag. Maar het hangt ook van je huishouden af en je vermogen. Hoe hoog uw inkomen mag zijn, hangt af van je huur, je leeftijd en de samenstelling van je huishouden. Heb je een hoog vermogen?, dan heb je geen recht op huurtoeslag. Let ook op als er iets in je inkomen verandert dat je dit meteen doorgeeft anders moet je achteraf heel veel terugbetalen. Een je hebt recht op huurtoeslag bij een maximale huurbedrag van €752,33. Vraag altijd huurtoeslag aan via de belastingdienst en niet bij andere sites want dan moet je betalen 39,50 wat mij wel eens overkomen is. Ik dacht dat ik op de site van de belastingdienst zat helaas jammer dat ik dit meemaakte.

 

#Zorgtoeslag

Om zorgtoeslag aan te vragen dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • je bent 18 jaar of ouder
  • Je inkomen ligt onder de (gezamenlijke) inkomensgrens
  • je hebt de Nederlandse nationaliteit of bent legaal in Nederland
  • je (gezamenlijke) vermogen is niet te hoog

 

Je gezamenlijke vermogen mag ik 2021 niet hoger zijn dan 31,138 voor iemand zonder toeslagpartner  en voor iemand met toeslagpartner 39.979 per jaar. Zit je hierboven dan heb je helaas geen recht op zorgtoeslag. Het hoogste bedrag dat ze uitkeren is 107 euro voor dit jaar. Zorgtoeslag kun je aanvragen met je DigiD en via de Belastingdienst.

#Energie

Energie  was het meest lastige voor mij. Ik ging energie vergelijken wist niet wat ik moest nemen in het begin. Er zijn ruim 30 energieleveranciers in Nederland. Hoe vind je de beste? Het beste is om naar je woonplaats te kijken en welke energieleverancier de beste is. Ik woon in Amsterdam en in Amsterdam is Vattenfall goed. Ik heb eerst alle energie vergeleken op internet. Vattenfall kwam als beste naar voren. Nu moet ik het nog ondervinden want ik heb sinds kort hun in mijn nieuwe huisje. Wat wel zo is als ik naar kennissen en vrienden in mijn omgeving kijk en hun rekening erbij pak van Vattenfall dan valt het bedrag wel mee. Dus je komt wel voordelig uit, mits je heel veel gebruikt dat hangt ook helemaal van je huishouden en type af.

 

#Inboedel

Inboedel kopen is niet goedkoop. Je moet wel echt een bedrag hebben gespaard, dat gaat meestal alleen goed als je een lekker baantje hebt en een aantal jaren hiervoor gespaard hebt.  Dan kun je meteen alles kopen en is je probleem opgelost. Voor uitkeringsgerechtigden en minima heb je ook andere methoden om een gedeelte van je inboedel vergoed te krijgen als je in Amsterdam woont dan wel via de Gemeente Amsterdam ( ze zijn niet echt gul) of door middel van fondsen in Nederland  de FBNA is hier een voorbeeld van. Ze zijn ook actief in gemeentes als Enschede, Rotterdam, Den Haag enz. Een fondsaanvragen kan alleen met bemiddeling via een maatschappelijk werkster een instantie dus. Je kunt niet zelf een fonds aanvragen. In mijn volgende artikel leg ik uit hoe dit allemaal kan.

 

Dit zijn de meest belangrijkste dingen waar je als eerst aan dient te denken. Natuurlijk horen kasten, fashionitems (kleding) meubilair, make-up, kleding en dergelijk er ook bij. Maar de hierboven genoemde zaken zijn erg belangrijk. Hier moet je als eerst aan denken.

 

PSSST tegen welke problemen liep je aan bij je de koop of huur van je eerste woning?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.