3 remedies voor obstipatie

Er is een aantal manieren om van je obstipatie af te komen. We gaan vandaag drie bespreken: kruidbad, zwemmen en calcium & magnesiumtabletten.

offal-1463369_640

Wat is obstipatie?

Problemen met de stoelgang (ontlasting) noemen we obstipatie. Simpel gezegd geen ontlasting krijgen. Dit kan variëren in 1x per week ontlasting krijgen. Sommige mensen krijgen het maar 1x per maand.

Gevolgen:

Obstipatie kan diverse gevolgen hebben. Een opgezette buik, aambeien, misselijkheid enz.

Chronisch ziek:
Angela: Ik had voordat ik chronisch ziek werd nooit last van mijn darmen. Helaas werd ik ziek en heeft dat dagelijks effect op mijn darmen ondanks dat ik altijd netjes veel water drink en de hele dag door beweeg. Ik kon niet meer sporten dus werd het voor mij tijd om een ander alternatief te zoeken. Ik begon toen aan aqua aerobics te doen. Helaas is mijn knieschijf uit de kom en kan dit nu niet meer want ik kan mijn knie niet buigen. De meest zachte alternatief van ‘rustig bewegen’ is een kruidenbad ( je betaalt hier apart voor in het zwembad).

Kruidenbad:

Deze hete bad zorgt ervoor dat je hele lichaam op een ontspannen manier door elkaar wordt geschud en gemasseerd. Ook bewegen je darmen mee. Ik merkte dat iedere keer ik uit dit bad kwam ik weer ineens naar de w.c. moest. Ik had minder last van obstipatie. Na een tijdje ging ik op onderzoek uit. Ik heb 10 weken in de gaten gehouden waarom ik vaker naar de w.c. moest en ja hoor het was het kruidenbad. Je lijft wordt letterlijk op een zachte manier gemasseerd. Heerlijk toch bewegen op een ontspannen manier!

 

bathtub-2485957_640

Baantjes trekken/aqua aerobics:

Een van de meest ontspannen en makkelijk beoefenbare sport is zwemmen. Je geest wordt letterlijk stressvrij als je in het water bent. Heel goed voor je darmen is baantjes trekken. Je hoeft er niet veel moeite voor te doen en je darmen bewegen lekker de hele tijd zonder dat je pijn hebt. Dit bevordert ook je stoelgang. Wat je ook kunt doen aqua aerobics dit is wel wat intensiever kijk wel of dit goed is voor je gezondheid sommige mensen kunnen dit als zwaar beschouwen. Zo niet bouw je conditie rustig op. Door aqua aerobics is je hele lijf in beweging en je darmen zijn nog veel meer in beweging.

photo-1536331568701-0b15cbb1a918

Calcium & magnesium tabletten:

Een van de redenen van obstipatie zou magnesium en calcium tekort kunnen zijn.  Het is daarom ook handig om deze aan te vullen met tabletten. Let op dit is geen vervanging van gezonde voeding. Raadpleeg altijd je arts alvorens je deze tabletten neemt.

Goedgekeurd door een verpleegkundige. 

 

Hebben jullie last van obstipatie of kennen jullie iemand die dat heeft?

2 thoughts on “3 remedies voor obstipatie

  1. Ik was gediagnosticeerd met kanker toen kreeg ik het na mijn chemo’s. Het gaat niet altijd goed. Ik slik nu laxeerpillen, die ook niet echt helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.