Boek Midlife Happiness Expert aangekocht door Openbare Bibliotheek

In 10 stappen je midlifecrisis de baas’ binnenkort landelijk te lenen

Ook de Openbare Bibliotheek helpt mee om het taboe op de midlifecrisis van de man te doorbreken. Door de aankoop van zo’n 40 boeken is het binnenkort toegankelijk voor een groot lezerspubliek van de Bibliotheek.

 

 

 

 

 

Foto: Midlife Happiness Expert

“Sinds mijn zesde jaar ben ik lid van de bibliotheek geweest”, zegt Midlife Happiness Expert Aafke Dijkstra . “Ik vind het een eer dat mijn boek nu is opgenomen in het aanbod van de bieb en binnenkort op zo veel verschillende openbare bibliotheken door heel Nederland te lenen is.”

Recensie van NBD Biblion:

De NBD Biblion vroeg recensent drs. P.C.B. de Jager het boek ‘ In 10 stappen je midlifecrisis de baas’ van Dijkstra te beoordelen. De recensie luidt: “Mannen tussen de 45 en 65 jaar lopen de kans in een midlifecrisis te geraken. Daarbij zijn vijf fases te onderscheiden: de ontkenning, boosheid, de uitleeffase, depressies en tot slot de acceptatie. In tien stappen wordt uitgelegd hoe je uit deze midlifecrisis kunt komen. Elke stap wordt met voorbeelden duidelijk gemaakt en er worden allerlei oefeningen en opdrachten beschreven om ermee om te gaan. Acceptatie en het stellen van nieuwe doelen zijn een juiste manier om weer gezond en gelukkig in het leven te staan. Geschreven voor mannen en hun partners, met veel praktische oefeningen en adviezen, die willen werken aan de verbetering van hun leven als zij in een midlifecrisis komen.”

Maatschappelijk belang:

“Het maatschappelijk belang wordt hiermee onderkend”, stelt Dijkstra. “En ik ben blij dat ik op deze manier een bijdrage kan leveren om het taboe rond de midlifecrisis van de man te doorbreken. Want door het ontkennen en niet durven praten over hun midlifecrisis ontstaan meestal problemen in de relatie, op het werk en eindigen een flink aantal huwelijken in een echtscheiding.” Veertig procent van de huwelijken eindigen de laatste jaren in een scheiding, waarbij één op de drie mannen boven de 50 jaar is (CBS). Volgens Dijkstra is het hoog tijd dat de man over zijn midlifecrisis kan praten zonder dat er lacherig over gedaan wordt. “Het maakt het een stuk makkelijker om gelukkig en evenwichtiger uit deze crisis te komen samen met hun partner of alleen.”

 

Over het boek:

In haar boek ‘In 10 stappen je midlifecrisis de baas’ beschrijft auteur Aafke Dijkstra de vijf fases van de midlifecrisis van de man en geeft heldere adviezen om samen met partner goed door deze natuurlijke, maar ook moeilijke levensfase te komen. Hoe hij een gelukkige, gezonde en doelgerichte man blijft. Een fijne relatie kan behouden en het maximale uit het leven kan halen.

Over de auteur:

Aafke Dijkstra is Midlife Happiness Expert, stresscounselor en integraal therapeut. Zij heeft de ‘Midlife Happiness Method™ ontwikkeld en ze is al vele jaren gespecialiseerd in de midlifecrisis (andropauze) van de man. Ook heeft ze de afgelopen 25 jaar haar sporen verdiend als HRM-adviseur in de zakelijke dienstverlening en als integraal therapeut in haar praktijk.

One thought on “Boek Midlife Happiness Expert aangekocht door Openbare Bibliotheek

  1. Helaas ben ik niet lid van de bieb maar het lijkt me een goed boek! Een midlifecrisis is maar een eng iets maar komt zoveel voor..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.