Hoe leef je duurzamer?

Happy 2021. Deze maand zijn we in 2021 belandt. Hopelijk zal dit jaar ons echt iets goeds brengen. Met het oog op duurzaamheid hebben we zeker wat tips voor jullie. Lezen jullie mee??

 

Hoe leef je duurzamer?

#1 verbruik minder plastic

#2 koop oplaadbare batterijen

# 3 koop duurzame kleding

#4 doneer je oude kleding aan goede doelen

#5 eet minder vlees

 

#1 verbruik minder plastic

Ik heb de laatste tijd besloten om bijna geen plasticen zakjes meer te gebruiken maar te gaan voor een stoffen alternatief. Dit is veel beter en duurzamer en milieuvriendelijker. Ik accepteer en koop bijna geen plasticen zakken meer, die slijten toch na een paar keer. Wij kopen zelf shoppers bij de Etos. Verder kopen we stoffen mondkapjes of een herbruikbare mondkapje van Koziol.

#2 koop oplaadbare batterijen

Gebruik je apparaten en of speelgoed waar batterijen bij nodig zijn koop dan oplaadbare batterijen. Deze gaan langer mee en kun je opladen. Echt heel duurzaam. Ik koop zelf die van duracell. Ze zijn echt duur 28 euro nog iets 2x AA. Ze hebben een levensduur van 5 jaar. Dat is zeker veel.  Ik heb ook eentje van de Hema gekocht een 4-pak oplaadbare batterijen. Ze zijn iets minder kwalitatief dan die van duracell. Deze gaan ook minder lang mee dan Duracell.

# 3 koop duurzame kleding

Wij letten echt op duurzaamheid. Wat we de laatste tijd vaker doen is producten en kleding met bamboe gebruiken. Te denken valt aan lange mouw t-shirts. Hij is hypoallergeen, adembenemend, zijdezacht. Zelfs onze onderkleding is duurzaam we gebruiken vaak bamboe singlets. Ook onze broeken en andere kleding zijn steeds duurzamer aan het worden. Zelfs onze sloffen zijn duurzaam.

#4 kleding doneren

Wij hadden hier veel kleding liggen die niet meer passen. Ze zagen er nog goed uit. We hebben ze ingeleverd bij de goede doelen organisaties. Zo komt het terecht bij mensen die het wat minder hebben of het wordt gestuurd naar ontwikkelingslanden. Zo hebben we geen dingen verspild. Wil je ook inleveren dat kan hier.

#5 eet minder vlees

Ik ben echt een vleesliefhebber. Ik heb dat ook beperkt. Ik probeer nu gezonder te eten. Ik eet nu meer groenten. Ik probeer er iets lekkers bij te maken bijvoorbeeld vissticks of vers gebakken zalm. Vaak koop ik vissticks van Albert Heijn.

#6 gebruik vegan producten

Wat we ook doen is vaker vegan producten kopen van eten tot en met shampoo en douchegels.

Pssst ben jij ook duurzaam?

2 thoughts on “Hoe leef je duurzamer?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.