Recensie: boost je metabolisme

Bij Uitgeverij Standaard verscheen het boek Boost je metabolisme. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

 

Cover:

We zien een vrouw in het oranje op een witte achtergrond. De titel is deels in het zwart en kopje in het roze. Wat een mooie vormgeving heeft dit boek.

Over het boek:

Moeilijk op gewicht blijven, hormonale klachten en kwaaltjes als energie gebrek, een onrustige buik en slecht slapen hebben vaak één ding gemeenschappelijk: een haperend metabolisme. Op zoek naar een oplossing vinden heel wat mensen hun heil in allerlei voedingstrends: ze schrappen gluten, zuivel en suiker, volgen een ketodieet of slaan aan het vasten. Aanvankelijk vaak met schitterende resultaten, maar wanneer na een tijdje de klachten weer opduiken, volgt de ontnuchtering. Voedingstrends houden dan ook zelden rekening met het metabolisme, dat voor de energieproductie in je lichaam instaat en het slank en gezond houdt. Voedings- en levensstijlkeuzes kunnen je metabolisme maken of kraken. Maak je voortdurend de verkeerde keuzes, dan is het niet te verwonderen dat niets lijkt te helpen, ondanks je enorme inspanningen.   Dit boek is iets voor jou als je: • al meerdere diëten of voedingstrends gevolgd hebt, zonder resultaat. • allerlei vage klachten hebt, zoals een moeilijke spijsvertering, constipatie, energietekort, hormonale problemen, haarverlies, slaapproblemen en gewichtsschommelingen. • het beu bent om stress te hebben van alle voedingsregels en je opnieuw vrij wil voelen in je voedselkeuzes. • wil weten hoe je met voeding je metabolisme maakt of kraakt.

Onze mening:

Dit boek was super leuk. In 158 bladzijdes kom je meer te weten over het metabolisme. Het is geen dieetboek claimt de auteur. Ze wil alleen de linken leggen tussen voeding en het metabolisme. Ze behandelt veel vroeger dacht je eraan om de vetten te ontwijken nu zijn we meer op koolhydraatarm gericht. Wat we zelf ook in gedachten hadden en de auteur ook benoemt in het boek is als je zorgen maakt over je eetpatroon dat je dan aan kunt komen vanwege de angst. Wij eten daarom wat we willen en wat we goed vinden. Diëten doen we sowieso niet. Diëten zou niet helpen, hebben we ervaren. Belangrijk in dit boek is om voedingsmiddelen te eten die bij je passen, dan pas zie je of je eetpatroon goed is. Dit is te merken aan je slaappatroon, je bent helder in je hoofd je kunt je goed concentreren, je kunt makkelijk naar het toilet., je voelt je energiek. De auteur heeft gelijk een aantal redactieleden heeft slaapproblemen en blijven maar aankomen. Maar goed aan slaapproblemen kun je soms niets doen omdat het traumagerelateerd kan zijn.

Voedingsrichtlijnen:

Ze schrijft veel over de voedingspatroon. Ze voegt wel veel nieuwe zaken toe. We hadden echt een andere type boek verwacht. Een typische boek over het metabolisme. Dit boek is anders. Dit boek kent inhoud. We houden van boeken met inhoud en zeker als het origineel is. Tegenwoordig zijn weinig boeken origineel. Dit boek is super origineel.

“Een voedingspatroon dat een optimale werking van je lichaam en geest ondersteunt, zal ervoor zorgen dat je alle parameters kan afvinken. Is dat niet zo, dan kan  je jezelf afvragen : werkt het voedingspatroon dat ik volg voor mij? Is dat niet zo, dan is het belangrijk om te weten dat je door het volgen van bepaalde voedingsrichtlijnen je lichaam uit balans kan brengen. Dit komt omdat onder andere je hormonen ( de dirigenten van je metabolisme’ in de war kunnen raken door voedingspatroon dat niet voor jou geschikt is.”

Ze gaat in op diverse aspecten. Hoe kun je een gezond voedingspatroon vaststellen, wat ook fijn is dat ze uitlegt wat het metabolisme is, wat je nodig hebt om je metabolisme sneller te laten werken, wat het effect van alcohol en simulanten is, hoeveel eiwitten je nodig hebt voor een gezond metabolisme, of vitamine Supplementen een goed idee zijn enzovoorts. Ze behandelt veel.

Goede auteur:

Na het lezen van de eerste paar bladzijdes wordt het algauw duidelijk dat Anntje Peeters echt goed kan schrijven. Het boek is zo goed opgebouwd dat je als lezer het boek verplicht moet uitlezen. Je kunt niet meer stoppen met lezen. Je wil echt weten hoe, wat en waar. Na het lezen van het boek worden veel zaken duidelijker. Ze legt bijna overal verbanden voor. Weinig auteurs schrijven een goed boek over medische zaken. Wij hebben zoveel boeken gelezen over dit onderwerp. Ze voegt er nieuwe zaken aan toe dat niet veel andere auteurs hebben toegevoegd, dat maakt dit boek zo uniek en goed. Dit boek krijgt vijf sterren.

 

Verkrijgbaar bij de boekenwinkels voor 22,50,-

 

#samenwerking

5 thoughts on “Recensie: boost je metabolisme

  1. Interessant. Want ik geloof zelf ook niet in een dieet of trend voor wat betreft voedingsstoffen. Ik probeer zelf zo gezond mogelijk te eten en te drinken. Dus veel water, theïnevrije thee en maximaal twee kopjes koffie op een dag. Veel verse groentes en fruit en afwisseling. Ik houd wel van een goed glas wijn of een lekker speciaalbiertje en dat wil ik beperken tot het weekend. Dat gaat mij niet altijd goed af. Maar het gaat om de balans. En ik ben het met je eens dat je niet al te verkrampt met dit soort dingen om moet gaan. Het lijkt mij een interessant boek om te lezen en je kennis te vergroten hiermee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.