Recensie: De waagmuizen deel 6

Jet Kat komt met een vervolg in de waagmuizen serie. Deze keer met deel 6 Het Busje. We gaan dit boek dat bij Uitgeverij Waagmuis verscheen vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

 

 

Cover:

Wat een prachtige cover we zien twee muizen zitten in een busje. Het busje is voor een kwart te zien. Op de achtergrond zien we wolken, bomen, bos en als je heel goed kijkt wat kleine huizen.

Over het boek:

Iedere dag kwam er een busje het plein oprijden nog voordat het Restaurant Café in de Waag open ging. De bestuurder stapte uit, deed aan de zijkant van de bus een klep open en dan was het een winkel. Zodra het busje open was, steeg er een heerlijke geur op van gebrande noten en pindakaas.

Dat was de Pindaboer, zoals hij zichzelf noemde. Soms hoorde je hem roepen: Vers gebrande noten, zelf gemaakte pindakaas! En dat wilden de mensen wel. Hij had veel klanten.

De muizen kenden de lucht maar al te goed. Zij moesten ervan watertanden, maar hoe het precies proefde, wisten zij niet.

Vlak boven het holletje van de broertjes Schrammie en Knoop was zijn parkeerplaats.

 

Pakkende serie:

Kinderboeken waarvan je al weet dat ze top zijn omdat de auteurs gewoon pakkende boeken neerzetten daar maakt Jet Kat zich schuldig aan. Natuurlijk erg leuk voor ons lezers. Een origineel verhaal en een pakkende serie neerzetten dat lukt niet veel auteurs. Het is haar weer gelukt om een prachtige boek te schrijven. Deel 5 is ook erg leuk als haar voorgangers in deze serie. De kinderen hier op de redactie wilde dit boek meteen echt weer lezen. Ze waren ook blij met de voorgangers. Je kan deze serie los van elkaar lezen. Het maakt niets uit deze serie heeft geen opvolgende karakter. Wat een boeiende boek weer. Wij zijn helemaal weg van deze serie. Hopelijk komt er een deel 7. Wij zijn sowieso benieuwd naar meer werk van Jet Kat. Zeker een aanrader voor iedereen. Deze boekenserie leent zich uitstekend voor een mini tv-serie. Wij zouden er graag naar kijken. Ik denk dat veel kinderen het erg leuk zouden vinden. Ook dit boekje krijgt vijf sterren.

 

Verkrijgbaar bij Uitgeverij de Waag.

 

#samenwerking

Recensie van deel 1 vind je hier.

Recensie van deel 4 vind je hier.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.