Recensie: Geestverwanten van Hilda Spruit + winactie 1x

Bij Uitgeverij Oleander verscheen het young-adult boek Geestverwanten van Hilda Spruit. Vandaag ga ik dit boek reviewen. Ook mogen wij van de auteur een lezer blij maken met een exemplaar van dit boek. Leuk toch. Lezen jullie mee??  

00.cover 3e druk

 

Samenvatting van het boek:

Merthe krijgt iets te horen wat haar leven compleet op zijn kop zet. In één klap wordt het beeld dat ze van haar ouders en zichzelf had, genadeloos onderuitgehaald. Wat rest, zijn vragen. Vragen waar niemand het antwoord op heeft. Op zoek naar de waarheid gaat ze samen met haar vriendinnen glaasje draaien, in de hoop dat de geesten haar kunnen helpen. Maar de antwoorden die ze tijdens het spel krijgt, leiden enkel tot nóg meer vragen. Als de drie tienervriendinnen besluiten om het mysterie zelf op te lossen, wordt hun vriendschap flink onder druk gezet. Ze belanden in een spannend, niet te stuiten, spiritueel avontuur, dat niet alleen hún leven, maar ook dat van anderen drastisch zal veranderen. Was het wel zo verstandig om die duistere wereld te raadplegen?

 

Cover:

Allereerst  moet ik mijn complimenten uiten over de cover van het boek. Wat is die prachtig. Op de cover zien we een vrouw met donker haar in het wit gekleed met een kaars in haar handen. Aan de voorkant nog twee kaarsen te zien.  Op de achtergrond zien we een maan een twee takken van twee bomen en wat struiken. De cover is zo realistisch gemaakt dat ik het idee heb dat Merthe echt leeft.

 

Spanning:

Vanaf de eerste bladzijde is het boek zo spannend dat ik hem binnen een uur heb verslonden. Ik moest per se weten hoe dit boek afliep. Hilda heeft de spanning zo hoog opgebouwd dat ik op sommige moment op het puntje van mijn stoel wilde gaan zitten. Dit boek is een beetje anders (positief)  dan andere boeken op de markt. Ik heb zelden een boek gelezen dat zo goed is over de paranormale wereld.

“Het glas jakkert onverstoorbaar door.’

NIET HUILEN HA

‘Hij doet je zusje na!’ roept Fenneke.

Drammerig schuift het glas de briefjes die het aanraakt een stukje van hun plek. Merthe probeert het een paar keer, maar ook zij kan haar vinger niet van het glas krijgen. Een felle flitsrecht boven het huisje wordt gevolgd door een donderklap en het begint steeds harder te regenen.

‘Ga weg, ik wil dit niet!’ roept Fenneke.

‘Nee, wacht,  u moet mij nog vertellen over mijn zusje, alstublieft.’

DOOD EN JULLIE GAAN OOK DOOD

‘Stop! ‘roept Anouk. ‘Stop, ga weg!’

JOU HOUD IK IN DE GATEN. ”

 

Origineel, meeslepend & spannend:

Dit boek heeft de perfecte ingrediënten voor een goed boek: origineel, meeslepend, spannend en realistisch geschreven. Diverse onderwerpen komen aan bod in dit boek: paranormale  en spirituele wereld, vriendschap, familiebanden, adoptie. Dit maakt het boek nog spannender. Wat lijkt het mij een klus om zoveel elementen in dit boek zo goed te kunnen verwerken. Complimenten aan Hilda dat ze een topklus heeft geleverd.  Het zou een leuk idee zijn om een leuke tv-serie van dit boek te maken. Ik zou hier erg graag naar kijken. ik weet zeker dat veel mensen dol zullen zijn op dit boek. Ik ben erg benieuwd naar nog meer werk van Hilda. Dit boek krijgt vijf sterren.

Over de auteur:

Hilda Spruit debuteerde in  2006  met het Borre Leesclub kinderverhaal: Het spook op zolder . In 2015 verscheen het Young-adult boek Geestverwanten, waarvoor ze de Jonge Jury Debuutprijs won. Eerder verschenen diverse kinderboeken van haar hand o.a. Het draaimolenpaard met draaieritis Knikkebollen.  Hilda Spruit schrijft artikelen voor het Belgische maandblad Para-Astro, dat zowel in België als Nederland in de meeste boekhandels verkrijgbaar is. Hilda woont samen met haar partner Ruud en heeft twee dochters en vier kleinkinderen. 

Verkrijgbaar bij Uitgeverij Oleander.

Bekijk hier de trailer!

WINACTIE:                           

We mogen een exemplaar van dit geweldige boek verloten.

Hoe maak je kans?

-Reageer hieronder op het commentformulier dat je meedoet ( vul aub een geldige e-mailadres in op het formulier).

-Reglement:

Hetzelfde zoals altijd. Een boek per persoon, over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd, winnaars worden gemaild, reageren binnen 7 dagen enz.

-Deze winactie loopt tot en met 15 april 2018.

Graag willen we Hilda Spruit hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van een exemplaar van haar boek voor onze lezers!!!! 

106 thoughts on “Recensie: Geestverwanten van Hilda Spruit + winactie 1x

 1. Ik doe graag mee. Ik kijk altijd naar ghost hunters en datvind ik heel interessant. Ik ben zeer benieuwd naar dit boek.

 2. Ik ben erg nieuwsgierig geworden naar het boek! Spannend. Ik heb nog wel een plekje vrij in mijn boekenkast voor dit mooie exemplaar. X

 3. Dit lijkt me een bloedstollend spannend boek, wat je van de spanning inderdaad snel uitleest, omdat je hoopt op een goede afloop…..
  Ik doe graag mee om dit boek te kunnen lezen, benieuwd of het aan de verwachtingen voldoet die het bovenstaande stukje oproept…

 4. Nou…. 🙁 ik wilde nog zó graag verder lezen! Is het op…
  Dus dan doe ik maar mee met de verloting …
  wie weet kan ik dan straks het boek op de bank lezen met naast mij een kop thee en een stuk chocola!

 5. ik zou heel graag kans maken op het boek
  omdat ik meteen verliefd was op de titel en de voorkant.
  en het helemaal mijn genre is. ik zou heel graag willen genieten van dit
  boek en weg dwalen in het verhaal. en daarom zou ik super graag kans maken op het boek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.