Recensie: Gelukkig verloren Koen Kardashian

We kennen hem stiekem allemaal wel Koen Kardashian met zijn roze jas in het programma Dit is niet mijn wereld vriend bokste hij tegen Jamal Ben Saddik in de ring. Dat vond ik een super aflevering. Daar ruilden beide mannen van hun beroep dus Jamal werd even blogger en Koen eventjes een bokser. Gelukkig verloren is de titel van zijn boek, opgetekend door Mireille van Hout verschenen bij AW Bruna Uitgevers.  Vandaag gaan we dit boek reviewen. Lees snel verder….

 

Dit is niet mijn wereld vriend:

Roze teddy jas had Koen aan in het programma. Hij heeft echt een rijkeluizenbestaan. Jamal groeide op in armoede en werd een bokser. Twee tegenpolen dus. Ik ben fan van hun allebei. Leuk om beide in een programma te zien.

 

Robert Rodenburg:

Tijdens het programma van Robert Rodenburg ontdekt ik dat zijn boek verscheen. Ik moest hem hebben. Gelukkig kreeg ik hem ook. Toen hij op de redactie plofte kon ik wel een gat in de lucht springen van blijdschap.

Over het boek:

Zo fijn als het thuis was, zo ellendig was het op school. Koen was kwetsbaar, meisjesachtig en uitbundig, voor de pestkoppen van de christelijke dorpsschool het ideale pispaaltje. Wanneer de treiteraars hem uitscholden, boog hij letterlijk zijn hoofd. Stilletjes trok hij zich terug op een plek waar niemand hem zag om daar uit te huilen.’

Koen Pieter van Dijk werd geboren op 5 november 1992 en groeide op in Bleiswijk, vlak bij Rotterdam, de stad die aan de grondslag ligt van zijn nu al bewogen leven. Via deze stad, Parijs, Milaan, Londen, Ibiza en Amsterdam leren we dat er een donkere sluier hangt om het glamoureuze en hysterische leven dat hij als socialite en presentator op social media leidt. Traumatische gebeurtenissen, een leven vol luxe, feest, drank en drugs, en wilde verhalen wisselen zich in rap tempo af, maar ten koste van wat en waar komen de keuzes die hij maakt vandaan? In dit boek maakt Koen de balans op en neemt hij de lezer mee in een hilarische, maar vooral confronterende zoektocht naar zichzelf: is hij gelukkig verloren?

 

Cover:

Wat een prachtige cover aan de ene kant is Koen in het zwart/grijs afgebeeld en aan de ander ekant gekleurd. Ik vond de over echt passen bij het verhaal. Dus slechte en goede tijden. Wat grijs en kleur mag betekenen.

Gelukkig verloren:

Koen is een aardige rijkeluiskind. Hij wordt gepest maar doet altijd vrolijk, bijna niemand merkt aan hem dat hij gepest wordt. Een clown is hij zoals hij zichzelf noemt. Dan maakt hij een ernstige gebeurtenis mee in het leven, komt hij uit de kast en gaat hij zijn trauma verwerken in feestjes, drank en drug. Er wordt ook verteld hoe hij model werd. Verder vond ik een scene echt briljant. Hij neemt het meisje dat hem pestte te grazen in de Bijenkorf. Ook leuk dat daar over wordt gesproken. Verder zie je dat Koen echt een lief jongetje is. Je leert hem door zijn boek nog beter kennen. Ik vond de dingen die had meegemaakt echt heftig. Wel goed dat hij het een plekje had gegeven. Over zijn beroving wordt ook veel verteld. Wat ik niet wist is dat hij veel mensen heeft zien sterven om zich heen. Wat echt heftig is natuurlijk.

Afgezien van het onderwerp is het boek echt super goed geschreven. De schrijfstijl is super prettig. Het verhaal heb je binnen no-time verslonden. Het is op sommige momenten echt heftig wat hij schrijf maar alsnog lees je het makkelijk weg, dat door de manier van de auteur. Ze deed haar werk bijzonder goed. Voor je het weet heb je het boek binnen no-time verslonden. Ik kon hem niet wegleggen. Ik moest en zou het zo snel mogelijk uitlezen. Ik heb alleen maar respect voor hem gekregen. Ik was stiekem al fan van hem, maar door zijn boek vind ik hem nog leuker. Ik heb hem nu nog beter leren kennen. Ben blij dat hij een boek voer zijn leven heeft geschreven. Zo leer je hem kennen. Veel aspecten van zijn leven lijken op die van mij zoals zijn bloggersleven en glamourleven dat hij heeft gezien. Ja daar herken ik me zeker in. Events heb ik zeker ook echt vanaf jongs af aan meegemaakt.Ook zie je dat er makkelijk misbruik wordt gemaakt van zijn aardigheid en geld (zeer herkenbaar hier). Ik denk dat veel mensen zich op sommige momenten zullen herkennen in het boek.

Conclusie:

Wat een geweldig boek. Ik ben echt blij dat Koen zich echt open en bloot geeft in zijn boek. Wat een aanrader. Fans vergeet dit boek zeker niet te kopen. Zeker een kersttip. Zeker een aanrader voor iedereen. Dit boek krijgt vijf sterren.

Verkrijgbaar bij klik op de banner om te bestellen:#samenwerking

6 gedachten over “Recensie: Gelukkig verloren Koen Kardashian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.