Recensie: Het Soldatenleven zat ons in het bloed

Perry Pierik en Marcel Reijmerink schreven een boek Het Soldatenleven zat in ons bloed dat verscheen bij Uitgeverij Aspekt. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee?

 

Cover:

We zien een man met een hond staan op de achtergrond zien we huizen van stro. Wauw wat een prachtige cover is dit.

Over de auteurs:

Perry Pierik kennen we van diverse werken o.a. van Horthy en de strijd om de Hongaarse Natiestaat, Duinkerken 1940 en Hungary 1944 and 1945. Nu is hij terug samen met Marcel over Karl Ullrich. Dit is de eerste kennismaking met Marcel’s werk. Hij schreef wel o.a. Koude Oorlog en Opperdepop.

Over het boek:

In de jaren negentig van de vorige eeuw reizen twee jonge historici af naar Boedapest. Maar in Beieren slaat het noodlot toe, de accu begeeft het. Als de auto tot stilstand komt bevinden zij zich in Bad Reichenhall, woonplaats van Karl Ullrich, een van de bekendste commandanten van de beruchte Waffen-SS divisies ‘Totenkopf’ en ‘Wiking’. Een niet geplande ontmoeting mondt uit in een meerdaags interview, hetgeen een unieke inkijk geeft in het bijzondere leven van deze officier. Hij vertelt zo openhartig over het verleden dat het geheel aandoet als een bekentenis.

 

Onze mening:

Een boek wat met de genre oorlog te maken heeft trekt altijd onze aandacht. Hier lezen we graag over. Zeker als het boek interessant en informatief is geschreven. Veel boeken over de oorlog zijn saai geschreven. Veel mensen haken dan af. Hier niet het geval. Perry Pierik, een van onze favoriete auteurs staat er bekend om dat hij oorlogsverhalen erg goed kan schrijven. Dit boek is zo goed geschreven dat je het niet eens door hebt voordat je dit boek hebt verslonden. Het boek leest dus als een trein. Los van alleen een verhaal zien we veel foto’s voorbij komen in het boek.Dit maakt het verhaal levendiger. Erg goed werk. Voordat we dit boek lazen hadden we geen idee wie Karl was. Nu weten we dat wel. Perry en Marcel hebben erg goed werk geleverd. Karl is ook geinterviewd door beide auteurs in het boek. Hiervan zien we ook een foto voorbij komen in het boek. Ook heel knap werk. Hij vertelt over zijn leven.

Ulrich is nu 79 jaar oud. Maar zijn ogen zijn nog scherp. Hij draagt een blauwe Lacoste- T-Shirt. Hij gaat dus met de mode mee. Alleen zijn ademhaling is wat zwaar. MAAR DAT VALT BIJ ONS nauwelijks op, omdat wij zelf ook nog naar adem zitten te happen.

Wat een geweldig boek hebben de auteurs geschreven. Informatief, interessant en ook nog eens een makkelijke weglezer. Zeker een aanrader voor iedereen. Dit boek krijgt vijf sterren.

Overige gegevens van het boek:

Het soldatenleven zat ons in het bloed

Auteur: Perry Pierik, Marcel Reijmerink

ISBN: 9789461536747

Soort boek: Paperback / softback

Aantal pagina’s: 148

Publicatie datum: 29-12-2015

Prijs: € 12.50

Verkrijgbaar bij Uitgeverij Aspekt klik hier om het boek te bestellen. 

 

#samenwerking lees disclaimer 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.