Shiitake: een oplossing voor diverse ziektes

Shiitake (Chinese champignons) zien er eng uit maar hebben diverse medicinale werking. Eigenlijk diverse medicinale werking. Lees snel verder welke werkingen ze hebben.

 

Shiitaki:

Shiitaki oftewel Lentinula edodes de latijnse benaming toegekend door botanist Miles Joseph Berkley (1803-1889), is een van de populairste champignons ter wereld. Berkley vond Lentinula edodes veel beter klinken en besloot om shiitake deze benaming te geven, omdat edodes eetbaar betekent in het Latijns ( Jones, 1995).  Het is geschikt voor diverse gezondheidsproblemen. Te denken valt aan flauwvallen, maagpijn, bronchitus, hoge bloeddruk, cholestrol (Jones, 1995). Vroeger werd shiitaki tussen de 20 en 120 minuten gekookt in warm water voor medicinaal gebruik ( Stengler, 2005), tegenwoordig kan het ook sneller allemaal, we kunnen het ook wokken dan ben je sneller klaar. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat shiitake tumor- en kankercellen remt (Layman, 2012).  Na een uitgebreide studie in 1960 kwamen Japanse onderzoekers erachter dat shiitake kanker remmend waren. Zij kwamen tot deze conclusie nadat ze onderzoek moesten doen in twee bergen in hun land waar er geen enkele vorm van kanker voor kwam bij de bevolking (Halpern, 2007).

Remedie tegen bloedverlies:

Wat veel mensen niet weten is dat shiitake menstrueel bloedverlies stopt. Veel vrouwen hebben extreme bloedverlies ten gevolgen van adenomyose, endometriose, vleesbomen en andere vrouwenkwalen. Sommige vrouwen zijn 4-7 dagen ongesteld en weer andere 14 dagen of langer. Sommigen zijn regelmatig ongesteld en weer andere onregelmatig. Het ergste van alles is dat bij sommige vrouwen ten gevolge van de hierboven genoemde aandoeningen de pijn en hevig bloedverlies dat maar niet overgaat. Zelfs niet door de pil, operaties en alle andere oplossingen die we hier hebben in het westen. Nu moeten we ook verder kijken dan onze neus lang is naar de Oosterse geneeskunde in gedachten houden. Er is iets wat bloedverlies tegengaan zijn naam is shiitakes Chinese champignons. Deze zijn verkrijgbaar bij Chinese Toko’s en tegenwoordig ook bij Albert Heijn verkrijgbaar voor €2,19.

Binnen 4 uur zult u resultaat zien. Dat hebben we zelden meegemaakt in onze leven. Diana (33) is een adenomyose/endometriose patiënt. Ten gevolge van deze ziektes bloed ze dagelijks. Het ergste van alles was dat haar partner geen begrip had en haar in de steek heeft gelaten. Diana ging achteruit. Ze bloedde zo erg dat ze wel 20 colaflessen kon vullen per dag. Geen arts wist hier raad mee. Totdat de Chinese arts die ze toevallig op het lijf liep in Engeland  haar vertelde dat ze het beste shiitake kon nemen. Binnen 4 uur na het nuttigen van deze champignon stopte haar bloedverlies meteen. Dat terwijl ze al maanden bloedverlies had terwijl ze de pil slikte. Ook gebruikte ze tranexaminezuur  ( bloedstoppende medicijn bij hevig bloedverlies). Zelfs Aleve feminax erbij dat hielp ook niet echt. Ze was al jaren bezig met het oplossen van haar problemen. Geen arts heeft haar kunnen helpen.  Voor baarmoederproblematiek zouden we adviseren om 4 shiitakes te eten. Mag ook meer hoor. Diana heeft het gewokt in olie, daarvoor weekte ze het een paar uur in warm water. Dat mag ook zonder.

Baarmoederproblematiek:

Waar is shiitake nog meer goed voor? Ten eerste is het goed voor hevige bloedverlies, ten tweede tegen (baarmoederhals)kanker ten derde tegen overgangsklachten ( de overgang gaat niet weg maar de klachten worden verminderd en in sommige gevallen wordt het proces vertraagd), ten vierde alle problemen die in de baarmoeder plaatsvinden lost deze shiitaki het voor je op.

Nog meer remedies:

-immuumsysteemproblemen ( je krijgt lekker een boost geen zwakke longen meer mensen)

blaasontstekingen ( vergeet antibiotica’s a.u.b.)

-leveraandoeningen (Harper & Millen, 2012 )

-Vitamine B en D (Jones, 1995)

-diabetes

-oogproblematiek

-griep

-Hepatitis B

-Aids/HIV

Hoe maak je deze?

Als je verse shiitake koopt dan kun je twee dingen doen de bovenkant schoonvegen met een kwast of met een keukendoek schoonmaken. Verder kun je het op twee manieren bereiden: laten weken in warm water een aantal uren en dan dan koken. De meeste mensen prefereren dit niet want dan zou de werking minder zijn. Hier op de redactie getest niets van waar. Of je maakt het gewoon ouderwets met een kwast of keukendoek schoonmaken en wassen. Daarna in een beetje olie wokken. Wij hebben er zelf knoflook bij gedaan en daarna zout. Hier op de redactie hebben we iemand die baarmoederhalskanker heeft zij heeft dit uitvoerig getest. Helemaal tevreden is ze. Ze heeft last van extreme bloedverlies ook omdat ze endometriose en adenomyose heeft ( ze is 40 jaar). Maar he iedereen zou dit moeten eten het is sowieso een gezonde voeding. Bekijk de video hier:

Hoeveel gebruik je bij welke ziektes?:

Gewone gezondheidsproblemen neem je 3 of 4 gram per dag.

Bij de mazelen 6 gram droge shitaki 2x per dag.

Maagpijn 9 gram droog iedere dag.

Hoofdpijn gekookte ieder dag naar behoefte innemen.

Hoge bloeddruk 8 stuks per dag.

Leverproblematiek 8 stuks per dag.

Hoge cholesterol 9 gram droog, of 90 gram fresh ( Jones 1995).

 

Gebruikte bronnen:

-Shiitake: The healing Mushroom ( boek) auteur Kenneth Jones, 1995.

-Healing mushrooms George M Halpern, 2007

– Death was not an option (boek) auteur: Tim Leyman, 2012.

PSSST Hebben jullie last van bloedverlies of kennen jullie iemand die er last van heeft?? Wisten jullie dat shiitake bloedverlies tegengaat?

 

Contact met de redactie? beautyandbooksmagazine@gmail.com

 

14 gedachten over “Shiitake: een oplossing voor diverse ziektes

    1. Ik kan zeker meepraten over oosterse geneeskunde ik en veel anderen zijn daar erg goed mee geholpen. Daar waar de reguliere geneeskunde mij niet wilde helpen en kon helpen, heeft Oosterse geneeskunde mij geholpen. Het kan zeker een aanvulling zijn.
      Het kan sowieso geen kwaad om naast reguliere Oosterse te gebruiken. Een champignon is altijd goed. Je verliest er niets mee.
      Verder kom ik dagelijks in het ziekenhuis al 17 jaar. Helaas heeft reguliere geneeskunde mij niet geholpen. Ik heb ook de Oosterse hiernaast uitgeprobeerd zoals osteopatie, mesologie en het hielp. Deze shiitake had ik ook geadviseerd gekregen tegen hoofdpijn. Het had zeker geholpen, terwijl ze bij de reguliere artsen steeds zeiden neem een paracetamol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.