Tips voor wittere tanden

Beste lezers, 
Hopelijk gaat het goed met jullie. Best veel mensen zouden wittere tanden willen. Ze zijn ook bereid om dure (cosmetische) ingrepen te doen. Dat is allemaal niet nodig. Vandaag geven we jullie allemaal tips van het huis om je tanden te bleken zonder cosmetische ingrepen. Lees snel verder…

photo-1551292831-023188e78222

Alles voor een glimlach 
We gingen een keer naar een schoonheidsspecialist zagen we de eigenaresse vreemd gedrag vertonen achteraf bleek dat ze haar tanden aan het bleken was. Het zag er vreemd uit de manier waarop ze het deed. Eerlijk gezegd vond ik het resultaat een beetje nep en lelijk uitzien. Ze wilde mij ook dit aanbevelen. “Nee”, zei ik tegen haar.  Ik vervolgde: “Ik wil niet dat mijn glazuurlaag van mijn tanden eraf gaat”.
Ze zei: “Ik doe alles voor een perfecte witte glimlach”. Ik bekeek de dame even goed. Ze was 40, zag eruit als iemand van 30 (tenminste lichamelijk), maar toen ik haar tandstructuur even bekeek na haar resultaat vond ik het helaas een slecht gebit. Daarnaast was de kleur “nepwit”. Ik hoef geen Gerard Joling smile.
Ik bekeek haar gezicht en alles leek zo nep en gemaakt. Ze had flink geïnvesteerd in haar lijf en gezicht. Het resultaat vond ik niet bepaald mooi te noemen. Ik ben meer van de naturel beauty. Natuurlijk mag je best een keer een noodzakelijk medische ingreep doen. Maar voor de rest blijf alsjeblieft uit de buurt van ingrepen die niet nodig zijn. Je wordt er niet echt mooier op. Gelukkig zijn er ook tandenbleeksets op de markt waardoor je tanden natuurlijk wit worden. Hieronder nog een paar goedkope, betaalbare tips voor wittere tanden.

photo-1567516364473-233c4b6fcfbe

Huismiddelen 
De tips die wij geven zijn betaalbaar en simpel. Je haalt ze al voor een paar euro tot
maximaal 50 euro in huis. Sommige mensen zullen ook vast wel wat dingen in huis
hebben. Deze dingen zorgen ervoor dat je tanden witter worden:
♥ Gebruik van bleeksets
♥  Gebruik een sonische tandenborstel
♥  Wiswak tanden houtskool
♥ Gebruik een witte tanden tandenpasta
♥  Bezoek de tandarts minimaal 2 keer per jaar tenzij je ziek bent vaker. Een
gebitsreiniging is echt belangrijk
♥  Flos je tanden dagelijks je kunt ook reigers gebruiken
♥  Vermijd overmatig gebruik van koffie, thee dit verkleurt je tanden. Geen
koolzuurhoudendtanken gebruik beperkt dit geen Fanta, cola e.d wil je dit toch
gebruik dan een rietje.
♥ Stop met zure en suikersnoepjes eten.
♥  Poets je tanden met een natuurlijke charcoal tandpasta

Gebruik van bleeksets
Door het feit dat er tegenwoordig veel aanbieders zijn om online bleeksets te kopen, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Het belangrijkste is om op de veiligheid van de producten te letten. Let goed op de reviews van producten en of de partij is aangesloten bij keurmerken als Webwinkelkeur, CE, CPNP of FDA. Al deze keurmerken waarborgen de kwaliteit van de producten. Daarnaast is het ook handig om te lezen wat bekende bloggers schrijven over de ervaring van tanden bleken. Lees bijvoorbeeld in de blog van Beautybybabs alles over het gebruik van bleeksetjes voor thuis.

photo-1564420228450-d9a5bc8d6565

Gebruik een sonische tandenborstel. Tuurlijk poets jij je tanden 2 keer per dag, 2 minuten lang. Of toch niet? Het blijkt uit onderzoek dat ruim 70% (!) van de mensen hun tanden niet goed poetst. Gelukkig zijn er ook gadgets die jou kunnen helpen om toch een witte glimlach te krijgen en goed je tanden te poetsen. Zo heb je ook een sonische tandenborstel. Deze elektrische tandenborstel vibreert duizenden keren per minuut zodat onzuiverheden van het oppervlak worden verwijderd. Zo kun je goed en snel je tanden poetsen. En het handige? Je hebt ook een ingebouwde timer,
zodat je zeker 2 minuten per keer je tanden poetst.

Beste middel 
Doe niet alles tegelijk probeer 1 ding uit dat het beste bij jou past. Wat wel belangrijk is, is een goede gebitsverzorging. Alles begint bij twee keer per dag, twee minuten lang je tanden poetsen. Je flost (reigert) dan voor het poetsen je tanden. Dit zou standaard tot de dagelijkse gebitsreiniging moeten behoren. Het beste middel is een combinatie van methodes die bij je passen. Een natuurlijke glimlach hoeft niet duur te zijn. En je hoeft het ook niet te laten doen. Je kan het ook gewoon veilig thuis doen.

Hebben jullie je tanden ooit gebleekt of overwegen jullie dat?

7 thoughts on “Tips voor wittere tanden

  1. Interessante blog! Ja, ik heb het weleens overwogen om mijn tanden te bleken. Ik hoef inderdaad geen Gerard Joling-smile, ben ook van het natuurlijke. Heb weleens naar zo’n bleeksetje gekeken. Nu dat ik je blog weer lees ga ik er toch weer over nadenken…. hmmm…

  2. hier wilde onze meiden ook hun tanden bleken maar op aanraden van de tandarts niet gedaan. een keer zou geen kwaad kunnen maar echt goed voor je tanden is het niet 😉

  3. Ik heb ook zon thuissetje gekocht! Moet alleen nog even kijken hoe het precies werkt. Ik gebruik ook wel houtskool soms en gebruik witte tanden tandpasta. Bedankt voor je blog en goede tips!

  4. Ik flos elke dag een aantal keren en gebruik tandpasta met whitening. Ik heb wel een keer eerder mijn tanden laten bleken maar dat is nu al minder zichtbaar helaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.