Vijf boekentips voor Sinterklaas

Vandaag gaan we 5 boekentips geven voor Sinterklaas. We zijn allemaal vast wel opzoek naar sinterklaascadeaus. Vaak weet je niet welke boeken je het beste cadeau kunt doen. Wij hebben hier een oplossing voor. Lees snel verder. 

De boeken:

1.Lily’s Rozen van Sven Cohen Stuart

2.Het goede leven van Bart Nooteboom

3.Zelfs als we zwijgen van Marieke Nijkamp

4.Verschijningen Hilda Spruit

5.Half van Haroon Ali

 

Over de boeken:

1.Lily’s Rozen Uitgeverij Aspekt

 

Rik is gelukkig getrouwd en vader van twee kinderen. Als mededirecteur van een architectenbureau heeft hij bovendien een druk zakelijk leven. Hij realiseert zich echter dat zowel zijn zakelijk- als zijn privé leven nog slechts rusten op de angst om los te laten, te verliezen. Zijn huwelijk vertoont scheuren, constructiefouten, en hij verliest de grip op de gang van zaken op kantoor. Hij moet de strijd aangaan met zichzelf over waar het in het leven werkelijk om draait. Als de ouder wordende Manie, zijn yogaleraar, tegen wie hij
enorm opkijkt in de gevangenis belandt en diens vrouw Christien op een mooie zomerdag zelfmoord pleegt, storten ook de laatste zekerheden in Riks leven in elkaar. lees hier de recensie.

2.Het goede leven Uitgeverij Aspekt

Goed en gelukkig leven: Wat is het en hoe bereik je het? Veel filosofen, vanaf de oudheid tot heden, hebben erover geschreven. Ik maak gebruik van hun inzichten en van uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek in verschillende disciplines. Voorkennis is niet nodig om mijn verhaal te kunnen volgen en jargon heb ik zoveel mogelijk vermeden. Het gaat o.a. over kennis en onbewuste impulsen, vrije wil, identiteit, authenticiteit en conformisme. Hier volgt een greep uit de inhoud: Als je in een bepaalde richting kijkt kun je niet tegelijk in alle andere richtingen kijken. De blik van kennis is altijd beperkt. Je andere mensen nodig om je beperkte visie aan te vullen of te corrigeren. Of een idee ‘juist’ is hangt ervan af of het werkt in de praktijk van het leven (pragmatisme). Alles wat de mens doet, in kennis en oordelen, is imperfect, maar dat betekent niet dat er geen verbetering kan zijn. Het is ‘imperfectie in beweging’. Mens en samenleving worden voor een groot deel gestuurd door onbewuste impulsen. Die zijn ten dele aangeboren, verankerd in genen, omdat ze in de evolutie bijdroegen aan overleving en voortplanting. Zij zijn ten dele gewoonten opgedaan in opvoeding, onderwijs en ervaring in handelen. Voor een deel zijn die gewoonten van denken opgenomen in een min of meer gedeelde ideologie van denken en doen, die in een gegeven cultuur niet ter discussie staat, en waarvan men zich niet bewust is. Hoe verhouden zich authenticiteit en conformisme? De mens is sociaal, heeft interactie met anderen nodig om zichzelf te worden, maar doet dat met zijn aangeboren gaven, in zijn omgeving, langs zijn unieke levenspad, en is daardoor individu. Lees hier de recensie.

 

 3.Zelfs als we zwijgen Uitgeverij Harper Collins

Vijf vrienden komen nog één keer samen in een verlaten hut in de bergen voordat iedereen zijn eigen weg zal gaan. Het wordt een weekend om afscheid te nemen, van elkaar en van het spel dat ze de afgelopen drie jaar hebben gespeeld. Maar echt ontspannen wordt het niet, want iedereen heeft zo zijn eigen demonen om tegen te vechten, en allemaal dragen ze hun eigen geheim met zich mee.

Finn vertrouwt niemand meer sinds hij op straat is aangevallen, en zeker Liva niet, die niets deed en toekeek. Maddy treurt om de sportcarrière die ze na een ongeluk heeft moeten opgeven. Carter gaat gebukt onder het gewicht van de loodzware verwachtingen van zijn familie. En Ever? Ever wil dat ze tegen elke prijs doorspelen, tot het spel zich onverwacht tegen hen keert en het een dodelijke wending krijgt…

4. Verschijningen Uitgeverij Clavis

Merthe is paranormaal begaafd. Wanneer dat meer als een vloek begint te voelen dan als een zegen, zoekt ze een ervaren medium op. Maar juist daar ontdekt ze de foto van een vermist meisje. Dan beseft ze dat ze niet anders kan dan luisteren naar haar zesde zintuig. Geleid door de verschijningen die haar vanaf dan niet meer loslaten, stappen zij en haar hartsvriendinnen een gevaarlijk avontuur tegemoet. Zal het hen lukken om het meisje terug te vinden? Een spirituele coming of age over jezelf ontdekken en openstaan voor anderen. Het los te lezen vervolg op Geestverwanten, bekroond met de Jonge Jury Debuutprijs. Voor young adults. Lees hier de recensie.

 

5.Half Uitgeverij De Bezige Bij

Haroon Ali is half Nederlands en Half Pakistaans. Heeft een rossige moeder met blauwe ogen. Zelf heeft hij een meer exotische uiterlijk. Moeder is een voedsvrouw.  Haroon Ali heeft een zusje. Ze zijn allebei half. Hun ouders gaan scheiden, de vader hertrouwd met een Pakistaanse man en krijgt nog een zoon. Moeder hertrouwt ook. Er ontstaan scheuren in het gezin. Gedragsproblemen, identiteitscrisissen, geaardheidsproblemen en nog veel meer problemen ontstaan er binnen het gezin. Haroon komt uit de kast, gaat daarna verloven en in America wonen en zijn zusje raakt zwanger voor het huwelijk. Zijn vader herontdekt religie ineens en verwacht dat zijn kinderen ook gehoorzaam zijn op dit gebied. De vader van het gezin verwachtte dat hij een normaal beroep zou uitoefenen Dokter of advocaat zoals ze dat in de Pakistaanse cultuur verwachten. Haroon wordt journalist iets wat zijn vader niet voor ogen had voor zijn zoon. Om zijn cultuur beter te ontdekken maakt hij een reis naar Pakistan. Lees hier de volledige recensie.

 

Wat gaan jullie kopen voor Sinterklaas??

2 thoughts on “Vijf boekentips voor Sinterklaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.