7 tips om extra te genieten van je koffie  

Koffieliefhebbers opgelet. Koffie is bijna ondenkbaar uit onze maatschappij. De meeste volwassenen beginnen hun dag met koffie. Vandaag geven we 4 tips hoe je extra kunt genieten van je koffie. Lezen jullie mee?

#1 Zorg voor een mooie mok  

Zorg ervoor dat je beker waaruit je drinkt mooi is. Wat nog mooier is als het een leuke  foto bevat. Denk aan het bedrukken van mokken. Een leuke foto zorgt ervoor dat je extra lang geniet van je koffie. Je drinkt tenslotte uit je favoriete koffiemok.

Bedruk een foto van je geliefde, kind of huisdier. Een mok zorgt ervoor dat je nog langer kunt genieten van de koffie. Hij blijft langer warm. Op het werk hebben we niet veel tijd. Dan maak je er een mooie tijd van met een mooie koffiemok.

#2 Drink verschillende soorten koffie

Drink verschillende soorten koffie. We hebben ze in verschillende soorten. Te denken valt aan Espresso, Lungo, Capuccino, Latte Cortado. De beroemdste zijn toch wel Latte, Espresso en Capuccino. Door van smaak te veranderen kun je ook extra genieten van je koffie. Zeg nu eerlijk wie wil elke dag dezelfde smaak binnenkrijgen? Ons favoriet is toch wel Arabica koffie. We drinken ook vaak Capuccino.

#3 Beweeg met die koffie

Koffie drink je niet alleen op een saaie kamer, maar je moet ermee bewegen.

Ga lekker op het balkon staan als je dat hebt. Niet blijven zitten. Ga lekker in de tuin zitten,  pak een terrasje. Spreek anders af met je vrienden, familie collega’s om een lekker met die kop koffie af te spreken. Ga met zijn alleen in de tuin zitten, of geef een koffiefeestje. Dat is wel een origineel idee.

#4 Volg een koffiecursus  

Een echte liefhebber kan een koffiecursus echt niet overslaan. Er zijn verschillende koffiecursussen in ons land. Zoals een barista cursus, workshop koffieproeven, workshop Bocca koffie, koffiecursus van de European Bartender school. Deze cursussen verrijken je kennis over koffie.

#5 Ga naar een koffiebar

Andere koffieliefhebbers ontmoeten dan kun je een koffiebar zeker niet overslaan. Maak gezellig een praatje met iedereen onder het genot van een koffie. Aan te raden zijn de volgende koffiebars Koffiebar sowieso, Koffiebar de beleving, koffie & zo, Koffie bij Teun.

#6 Verslind literatuur over koffie

Een echte liefhebber kan zeker niet stoppen met lezen over koffie. Zo zijn er verschillende boeken geschreven over koffie. Aanraders zijn The world atlas of coffee, perfect espresso barista bijbel, de monnik van mokka, Slow coffee boek en koffie met Kardemom.

#7 Verzamel accessoires over koffie

Koop een mooie koffiepot, koop een mooie koffieknuffel, koffiedekens, koffietafel. Dit zijn allemaal dingen die je kunt kopen om jezelf te verwennen. Dat kan af en toe geen kwaad. Plaat de schattige koffieknuffel op je bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.