5 tips om succesvol te trouwen

Hoe trouw je succesvol als bruidegom? Hier op de redactie zijn veel leden getrouwd. Ze geven wat tips van het huis. Lezen jullie mee??

 

#1 Draag kleding die op maat zijn gemaakt

Het is je dag en je moet stralen. Alle ogen moet op jou gericht zijn. Een trouwpak uit een normale winkel is dan echt not-done. Je neemt dan een trouwpak op maat. Anders moet je het verkleinen en of vergroten en je loopt het risico dat nog duizenden anderen met dezelfde pak rondlopen in ons land. Dat moet je niet willen. Tenminste wij houden van uniciteit en originaliteit. Een goed idee is een trouwpak op maat van Rietbergh. Ze hebben verschillende soorten trouwpakken van groene tot en met grijze.

#2 Trouw alleen als je er echt klaar voor bent

Oké mensen trouwen klinkt leuk maar je moet er mentaal klaar voor zijn. Kijk niet naar de leeftijd, alhoewel het bij mannen niet echt veel uitmaakt de leeftijd. Bij vrouwen ligt het maatschappelijk anders van haar wordt gemiddeld genomen verwacht dat ze maximaal dertig moet zijn om een huisje, boompje en beetje geregeld moet hebben. Terwijl veel Nederlandse dames volgens het CBS haar eerste kind gemiddeld genomen pas na haar dertigste krijgt.  Nu wordt het wat later maar in veel Aziatische en niet-Westerse culturen wordt er veel druk gelegd op de vrouw om alles voor de dertigste geregeld te hebben anders ben je een oude vrijster. De gemiddelde leeftijd van de mannen die in 2020 trouwden, was 38,8 jaar (CBS). Mentaal ready zijn betekent dus dat er in je hersenen een knop omgaat en dat je zeker weet dat je echt wil trouwen en dat je zeker weet dat degene met wie je trouwt ook echt de ware is. Je moet dus niet naar de leeftijd kijken. Dat is als man niet echt nodig ook want die hebben genoeg jaren de tijd om te trouwen en een gezin te stichten omdat een man levenslang vruchtbaar is. Bij de vrouw ligt het anders die is gebonden aan een leeftijd voor het krijgen van kinderen. Alsnog adviseren we  om niet naar de leeftijd te kijken maar echt trouwrijp te zijn en dan trouwen. Hoe weet je of je trouwrijp bent? Dat is een lastige vraag maar we proberen deze vraag even simpel te beantwoorden. Als de persoon met wie je ben je echt gelukkig maakt en je zeker weet dat dit de persoon is met wie je je hele leven wil doorbrengen en niet lang zonder die gene kan. Dan lijkt het erop dat je de ware hebt gevonden. Ook moet je je goed voelen bij je partner, alles kunnen bespreken. Communicatie is echt de key nummer 1. Als je al niet goed kunt praten en steeds ruzie krijgt om nutteloze zaken dan kan het zo zijn dat jullie niet op een lijn zitten. Maar goed dat kunnen sommige mensen ook als iets goeds zien wat voor een andere negatief lijkt. Het belangrijkste is je moet je goed voelen bij je partner. Alleen dan kun je mentaal klaar zijn voor een huwelijk.

#3 Geef een klein feest

De meeste dingen die vaak misgaan is dat mensen op hun eigen bruiloft een groot feest willen geven, en niet iedereen dit kan betalen. Geef je een groot feest om dat je het echt wil of om een ander te plezieren? Dit is een vraag die je zelf moet beantwoorden en als je een groot feest wil omdat je het echt wil en het kan betalen ja dan moet je dat doen. Een klein en intiem feestje is natuurlijk beter dit omdat  niet veel mensen op een bruiloft de echtpaar zegenen maar meer afgunst toewensen. Lang niet iedereen doet dit maar het gebeurt vaak wel. Of er wordt een groot feest gegeven omdat anderen anders gaan praten. Uit angst een grote bruiloft geven omdat mensen gaan praten lijkt ons echt niet zinvol. Je doet iets omdat je het samen wil en het echt goed vindt. Je moet er ook goed bij voelen.

#4 kies een goede datum en moment

Pijl altijd voordat je gaat trouwen hoeveel mensen er kunnen komen op een bepaalde moment. Als je in juli gaat trouwen is de kans groot dat veel mensen op vakantie zijn. Advies is natuurlijk om even goed te peilen wie aanwezig kan zijn in een bepaalde periode. Handig is natuurlijk om niet in een vakantieperiode te trouwen. Vaak zijn mensen in het weekend vrij dat kan een handig moment zijn.

#5 denk aan je budget

Een bruiloft kost veel geld. Geef alleen geld uit als je het hebt, en of er voor kunt sparen. Sla niet drastisch door in merken als je dat niet kunt betalen. Werk jezelf niet in schulden want je kunt beter een leuke huwelijksreis boeken dan dat je met schulden een bruiloft in gaat. Dat is absoluut geen goed begin van een goed huwelijk. Vaak leiden financiële problemen tot scheidingen. Dit moet je absoluut voorkomen. Je trouwt met de intentie om eeuwig samen te zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.