All-time high record voor salon boekingen in Nederland

Het loopt al twee dagen storm in de haar en beauty branche. Na de persconferentie een ware run op alle behandelingen bij de contactberoepen.

Na lang wachten kondigde premier Rutte gisteravond aan dat alle contactberoepen vanaf 3 maart weer aan de slag mogen. Door ons enthousiasme stroomde in een razend tempo duizenden boekingen binnen via Treatwell. Op maandag 22 februari was de eerste piek waarneembaar toen de geruchten kwamen dat kappers op 2 maart open gingen. De duizenden boekingen die gepland stonden op deze dag, moeten nu worden verzet. De teams van Treatwell werken samen met de salon partners om dit proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Veel salons ( 52% van de totale aanbod op Treatwell) zijn in de eerste week van de heropening volgeboekt.

Toen vlak voor de persconferentie bekend werd gemaakt dat alle contactberoepen waarschijnlijk open konden, resulteerde dit in een tweede piek, een verdubbeling van het aantal boekingenDe sterkste categorie bleef ‘haar’ ( 76% ).

Tijdens de persconferentie op 23 februari (vanaf 19 uur) zagen we de derde piek in boekingen. Het merendeel van de boekingen ( 89% ) werd geplaatst door de terugkerende klant.

Treatwell deelt het record aantal geboekte treatments hieronder:

 • Afgelopen 48 uur zijn er tienduizenden treatments geboekt.
 • Dit is 39,5% meer ten opzichte van de vorige lockdown.
 • 52% van de salons zitten al volledig volgeboekt in de eerste week van de heropening in maart.
 • Bij het totaal aantal kappersbehandelingen , kunnen we onderscheid maken tussen mannen en vrouwen. 53% van de boekingen zijn door mannen geboekt, 47% door vrouwen. Mannen knippen is de eerste categorie die storm liep.
 • Toen enkel de categorie ‘haar’ beschikbaar leek, waren de volgende treatments in trek:
  • 1. Mannen knippen
  • 2. Vrouwen knippen en stylen
  • 3. Haar verven en highlights
  • 4. Wenkbrauwen
  • 5. Verven van wenkbrauwen en wimpers
 • Sinds de persconferentie is haren verven en highlights uit de top 5 verdwenen. Pedicure staat op nummer 5, wenkbrauwen is naar boven geschoven. Percentueel blijft de categorie ‘haar’, ook na het heropenen van alle contactgroepen het sterkt en vertegenwoordigd het 76% van de boekingen.
 • In de randstad werd 73% van de boekingen geplaatst. 27% buiten de randstad.

“ Het heropenen van alle contactberoepen in Nederland is een onverwacht, feestelijk moment voor onze salon partners! We deelden de nervositeit vlak voor de persconferentie, de afgelopen weken hebben we samen naar dit moment toegewerkt. Uit recentelijk marktonderzoek van Treatwell onder 350 Nederlanders blijkt dat, naast het fysieke aspect, het ondersteunen van de lokale, kleine ondernemer een belangrijke reden is om een afspraak te boeken. Samen met onze partners maken we deze heropening tot een groot succes! ” Aldus Ellen Engbers Country Manager Treatwell Nederland en België.

3 thoughts on “All-time high record voor salon boekingen in Nederland

 1. Ik kan ook niet wachten om weer naar de kapper te gaan. Scheelt dat ik mijn haar van schouderlengte kon laten groeien naar lang. Vrouwen met een kort kapsel hebben meer last van de sluiting gehad.. maar nu moet mijn haar ook echt korter worden geknipt en weer een kleurtje krijgen. Inmiddels ben ik al een jaar niet geweest, oeps!

 2. Ik ben gisteren meteen naar de kapper gegaan. Ik had al maanden het idee om weer een pony te knippen. Helaas moest dat leuke idee 2,5 maand op zichzelf wachten. Gelukkig kon ik meteen terecht, heel blij mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.