Gebrek aan inspiratie voor het avondeten? Dit kun je eraan doen!

Na een lange (werk)dag, staat je hoofd er niet altijd naar om uitgebreid na te moeten denken over het avondeten. Het is dan makkelijk om eten te bestellen, af te halen of een pizza in de oven te stoppen. Uiteraard is dat zo nu en dan geen probleem, maar het is niet zo gezond om daar een patroon van te maken. Daarom lees je in dit artikel enkele tips om dit gebrek aan inspiratie en motivatie te doorbreken.

 

  1. Zoek online naar inspiratie

Weet je vaak niet wat te eten vanavond? Boodschappen.nl en andere receptenwebsites bieden ontzettend veel inspiratie voor lekkere, gezonde en dikwijls ontzettend makkelijke recepten. Veel websites bieden bovendien de functie om recepten op te slaan. Zo heb je je favorieten altijd bij de hand!

 

  1. Maak een weekplanning

Dikwijls is het koken zelf niet zo zeer het probleem, maar het nadenken over wát je wilt gaan koken. Dit is op te lossen door het maken van een weekplanning. Hoe je zo’n weekplanning in wilt richten kun je natuurlijk zelf bepalen. Van simpelweg een aantal maaltijden bedenken, zonder vaste dagen daaraan te koppelen, tot aan het volledig uitplannen van alle maaltijden per dag van de week.

 

  1. Doe vooraf boodschappen

Het opstellen van zo’n weekplanning, betekent tevens dat je eenvoudig vooraf boodschappen kunt doen. Je weet dan immers al wat je wilt koken, dus ook wat je allemaal aan boodschappen nodig hebt. Houdt hierbij ook rekening met tussendoortjes. Als je nog meer tijd wilt besparen (en impulsaankopen wilt voorkomen), kun je er zelfs voor kiezen om je boodschappen te bestellen en thuis te laten bezorgen.

 

  1. Doe aan ‘meal preppen’

Om te zorgen dat je daadwerkelijk de maaltijden gaat bereiden die je hebt ingepland, kun je deze van tevoren al klaar maken. Dit wordt ook wel ‘meal preppen’ genoemd. Op een rustig moment in het weekend, een avond of op een vrije dag, kun je alvast enkele maaltijden bereiden en deze in bakjes in de koelkast of vriezer doen. Dan hoef je de maaltijd na een drukke (werk)dag enkel nog maar op te warmen.

2 thoughts on “Gebrek aan inspiratie voor het avondeten? Dit kun je eraan doen!

  1. Ik maak zelf altijd in het weekend een lijstje met de gerechten die we gaan eten en dan vervolgens de bijbehorende boodschappen, dat werkt voor mij prima.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.