11 tips om je haren sneller te laten groeien

Hoe snel je haar groeit is echt persoonsgebonden en hangt van diverse factoren af: je gezondheid, medicijngebruik en hormonale factoren als je een vrouw bent. Gemiddeld zou je haar 1 tot 2 cm per maand groeien als je gezond bent. Vandaag geven we 10 tips om je haren sneller te laten groeien.

 

#1 oliën

De belangrijkste is je haren te oliën. Heb je vettig haar sla je hoofdhuid over en smeer alleen vanaf de oorlengte (zoals je een conditioner smeert) en de haarpunten insmeren. Heb je droog haar smeer maar gewoon wat meer olie dan een paar druppels. Begin dan echt vanaf je hoofdhuid. De regel is des te vettiger je haar wordt des te sneller deze groeit. Belangrijke oliën die echt je haren sneller laat groeien is zwarte zaad olie. Wij hebben een goede tip smeer de volgende oliën in je haren en ze groeien nog sneller dan normaal: jojoba olie, castor olie, zwarte zaad olie, amla olie allemaal mixen en dan lekker je haren insmeren. Heb je vettig haar was het dan nog diezelfde dag uit afhankelijk van  hoe lang je het volhoud 1,2, 3 uur. Als je droog haar hebt laat je het het beste 4 uur zitten. Je mag er ook mee slapen wel een handdoek op je kussen plaatsen. Neem echt je tijd om je haren te verwennen. Goed opletten castor olie plakt overal aan deze mag je niet zonder te mixen met een andere olie zomaar op je haar smeren dan plakt het zo erg dat het zelfs na het douchen niet makkelijk weg te halen is.

#2 met koud water douchen

Te heet douchen kan je haarzakken beschadigen, natuurlijk als je niet gezond bent of als het wat kouder is dan doe je dat niet als het niet lukt. Iet smeer koud water gebruiken kan zeker geen kwaad dan warm water. Wennen kun je eraan als je dagelijks iets kouder douchet. Even opbouwen.

 

#3 Regel matig wassen

Een veelgehoorde misverstand is dat elke dag douchen slecht voor je zou zijn en föhnen ook. Dit is echt persoonsgebonden en niet altijd waar. Ik kan jullie vertellen dat ik jarenlang (15 jaar lang) om de twee weken mijn haren waste. Helaas was mijn haar helemaal in de klitten nadat ik uit de douch kwam. Kammen en borstelen ging bijna niet,, dat terwijl ik super stijl haar had. Ik ging toen terug naar om de 10 dagen wassen en uiteindelijk na om de week. Nog steeds had ik klitten in mijn haren en was het echt heftig.  Ook was mijn hoofdhuid super vettig. Nog vettiger dan ik al had. Dus het klopt echt niet dat het slecht is als je je haren elke dag wast. Ik merk bij mezelf dat mijn haren minder vettig worden als ik elke dag douch. Dit is echt persoons gebonden. Als je al vettiger haar hebt dan of hormoonprobleem, pilgebruik. Deze dingen kunnen zorgen voor vettig haar. Als je hoofdhuid vettig aanvoelt dan moet je echt even een douch nemen. Dit voelt veel frisser aan. Ik was nu mijn haren elke dag. Dit is voor mij super goed. In Nederland een koud land is het natuurlijk logisch dat je je haren föhnt of droogt. Je gaat het natuurlijk niet drogen aan de lucht dat is iets voor tropische landen.

 

#4 plantaardige shampoos gebruiken

PLANtaardige shampoos gebruiken kan helpen. Deze bevat bijna geen parabeneen en minder alcohol dan de meeste shampoos. Ik gebruik zelf de lijn van Najel van solobiomooi.nl. Ik gebruik ook meerdere merken als Sisley, Kerastase, Loreal Elvive enz.

 

#5 Verschillende shampoos per was beurt

Verschillende shampoos gebruiken per was beurt. Dit is echt een aanrader. Asl je iedere keer dezelfde shampoo gebruikt kan het slecht zijn voor je haren.

 

#6 Een shampoo met castor olie gebruik

Een shampoo met castor olie is echt een aanrader als je het nog sneller wil laten groeien. Aanraders zijn: Yves Rocher herstellende shampoo, Agnicare castor olie, Dream long herstellende shampoo.

 

#7 aangepaste shampoo gebruiken

Heb je gekleurd haar gebruik dan een shampoo voor gekleurd haar. Heb je vettig haar gebruik dan een shampoo voor vettig haar. Heb je droog haar dan neem je een shampoo voor droog haar. Dit helpt meestal. Maar goed dit is niet verplicht hoor. Het hangt van jezelf af wat prettig zit.

 

# 8 haren opsteken bij het zwemmen

Als je zwemt draag je een badmuts of doe je haren in een knot. Zorg ervoor dat je haar niet het chloor raakt dit beschadigt pas erg. De grotoste beschadiging aan het haar is chloor op je haar krijgen, niet eens verf eigenlijk.

 

# 9 knippen

De punten van je haren regelmatig knippen. 1 cm per 2 maanden doen veel mensen. Vind je dit teveel doe dan per 5 maanden 1 cm. Maar het is wel zo als je je haren regelmatig knipt dan groeien ze vaak sneller. Een super kort kapsel gaat sneller naar een lange dan een lange kapsel naar extra lange kapsel.

 

#10 gebruik een masker

Een masker gebruiken. Dit is super belangrijk. Een masker herstelt het haar. Een keer per week is een masker sowieso echt goed. Sommige mensen doen ook vaker. Als je maar minimaal 1 keer doet dan is het goed.

#11 conditioner gebruiken 

Conditioner verzorgt en verzacht je haar. Een conditioner begin je bij je oorlengte niet vanaf je hoofdhuid. Na iedere wasbeurt is een conditioner verplicht. Dit bevordert ook de haargroei.

 

Tips: 

Zorg ervoor dat je vitamine D op peil is. Dit bevordert ook haargroei. Geen haargroeipillen gebruiken dit is vaak slecht voor je. Dit kan ook voor haargroei op de rest van de delen van je lichaam zorgen. Die haarsnoepjes bijvoorbeeld gummys. Veel mensen hebben deze gebruikt hun hoofdhaar groeide zeker maar ook hun arm-been en gezichthaar werd langer.

6 gedachten over “11 tips om je haren sneller te laten groeien

 1. Ik gebruik een haarmasker een keer per week en was mijn haar om de dag, mijn haar is namelijk snel vet.

  1. Beste Linda,
   Bedankt voor de reactie.
   Ik gebruik ook een keer per week een haarmasker. Dat is inderdaad genoeg voor vettig haar. Het is persoonlijk inderdaad of je nu elke dag of om de dag je haren wast.

 2. Hier bleek het niet naar de kapper kunnen de beste tip om mijn haar snel te laten groeien. Het groeide binnen anderhalf jaar met zo’n twintig à dertig centimeter. Verder vraag ik me met dit soort tips altijd wel af in hoeverre het daadwerkelijk helpt om je haar sneller te laten groeien. Goede verzorging en gezondheid lijken me de belangrijkste voorwaarden.

  1. Beste Merel,
   Bedankt voor je reactie. Het klopt het is persoonlijk. Ik knip ook niet vaak bij de kapper maar laat het knippen door familieleden. Daardoor groeit het beter. Ik had wel twee goede kappers alleen zij lieten mijn haren sneller groeien helaas hebben ze kinderwensen en zijn ze vaak afwezig als ik wil knippen. Dat werkt niet. Sommige kappers hebben een harde hand zeggen ze, waardoor niet iedereen baat heeft bij die kapper. Of hij gebruikt niet de goede schaar dat kan ook. Sommigen hebben ook geen goede kniptechniek. Ik was wel elke dag mijn haren en dat helpt echt. Het is echt persoonlijk alles. Dit zijn algemene tips. Iedereen moet voor zichzelf kijken wat helpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.