Persbezoek: Ilusions Antwerp

De vorige keer waren we in het MAS. We hadden vandaag een persbezoek gebracht aan Ilusions Antwerp. Lezen jullie mee wat we ervan vonden?

Over Illusions Antwerp

Illusion Antwerpen is een interactief verwonderingsmuseum. Met tentoonstellingen die je zintuigen uitdagen, je geest verbijsteren of gewoon aanvoelen als pure magie, is één ding zeker: je zult je ogen nauwelijks geloven als je ze zelf ervaart.

@sherrymasters1

#illusionsantwerp

♬ Titanic – Titanic

In tegenstelling tot andere musea, kun je je bij Illusion Antwerpen onderdompelen in elk element door aan te raken, te testen en zelfs foto’s en video’s te maken die je realiteitszin tarten, zodat je een stukje van de ervaring mee naar huis kunt nemen.

Onze mening:

Het museum is echt centraal gelegen op Antwerpen centraal hartje centrum dus. Een prachtige pand met stenen zie op het eerste ogenblik. Hele mooie decoratie. Het logo is op twee ramen te zien. Wow het logo is super mooi ook.

Als je binnenkomt wordt je echt verrast met illusies. Je ziet diverse producten en spullen voorbij komen. Van een stoel tot en met een lunchtafel. De zintuigen worden zeker op de proef gesteld hier binnen het museum. Het eerste wat je ziet is een paraplu in een glazen ´vaas´. Naast iedere illusie heb je een tv met uitleg. Heel handig. Waar we echt van onder de indruk waren was de verdeelde stoel. Als je een foto maakt dan sta je op de stoel in werkelijkheid sta je ervoor. De stoel wordt ook groter dan jijzelf. Wauw zo knap dit.

Je kunt in diverse rollen kruipen in dit museum. Zo kan je journalist worden, je kunt in bad, je kunt op een lunchtafel terecht komen enzovoorts. Je kunt alles meemaken hier. Niets is ongewoon hier.

Magische Illusies

Een animemeisje zien we ook voorbij komen, meubels hangen ondersteboven, kristallen komen tot leven, schuine vloeren, reflecties van jezelf worden weergegeven in spiegels, objecten worden kleiner of groter, kubussen en potloden komen voorbij. De illusies zijn echt magisch te noemen. We weten niet hoe Illusions Antwerp deze prachtige museum heeft gebouwd en alle prachtige kunstwerken heeft geproduceerd dit was vast een moeilijke taak geweest. Origineel en magisch noemen we dit museum.

@sherrymasters1

#illusionantwerp #illusions #bright

♬ Love Story – Indila

We hebben echt veel foto´s gemaakt in dit museum, terwijl we normaliter niet zo een fotofreak zijn. In dit museum verander je in eentje. Er was drie verdieping vol plezier hier.

Diversiteit was er zeker ook wel. We hebben ons geen moment verveeld. Er is hier genoeg te doen voor zowel volwassenen als kinderen.

@sherrymasters1

#illusionsantwerp #antwerpen🇧🇪 #belgium🇧🇪 #illusions #europe #museum

♬ Work Work Work (feat. Twan G) – Dee McGhee & Hydrolic West

Het personeel hielp ook bij het maken van foto´s. Als je een heerlijke dagje uit wil is dit museum zeker aan te raden.

Bijna bij ieder kunstwerk krijg je uitleg d.m.v tv. Je drukt op knoppen. Echt modern zeg. Een van de weinige musea die echt de moderne technologieën gebruikt. We hebben ook echt gelachen in het museum. Iets wat we lang niet hebben gedaan.

Conclusies

Wij vonden het super leuk. Het museum heeft alles wat wils. Iedereen die gek is op illusies kan deze museum zeker niet overslaan. Een kaartje kost 15 euro voor volwassenen. Een bezoek aan deze museum was een onvergetelijke ervaring. Wij willen Illusions Amsterdam hartelijk bedanken voor deze prachtige ervaring.

#samenwerking

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.