Persbezoek: MAS Museum Antwerpen

Vorige week zijn we naar het MAS museum geweest in Antwerpen. Vandaag gaan we vertellen wat we ervan vonden. Lezen jullie mee??

Persbezoek: 

Op 13 november hebben we het Museum Aan de Strook (MAS museum) bezocht. We zien een prachtig en torenhoge oranje gebouw voor ons. Het gebouw is megahoog. Je kijkt je ogen uit. Wat een mooi ontwerp. Wanneer je binnenkomt zie je een verkleind maquette van het MAS links. Daarna heb je de kassa. Je krijgt armbandjes om dan kun je de collecties bezoeken.

Over het MAS: 

Het MAS wil een internationaal en grensverleggend museum zijn over wereldwijde verbondenheid tussen mensen en collecties vanuit uiteenlopende denk- en leefwerelden. Met een stroom aan verhalen, bekeken vanuit meerder perspectieven, betrekken wij iedereen die nieuwsgierig is naar het heden, verleden en de toekomst van Antwerpen en de wereld. Het MAS werkt samen met publiek en partners, nationaal en internationaal. De diverse collectie reikt van geschiedenis, kunst en cultuur van de havenstad Antwerpen, via internationale handel en scheepvaart tot kunst en cultuur in Europa, Afrika, Amerika, Azië en Oceanië. Het iconische gebouw van het MAS is dé plek waar stad en wereld elkaar ontmoeten. Er is ruimte voor dialoog en experiment.

Het MAS in cijfers

  • 10 verdiepingen hoog
  • 5.700 m² tentoonstellingsoppervlakte
  • 650.000 bezoekers op jaarbasis
  • 140 vrijwilligers
  • 500.000 wisselende collectiestukken

Onze mening:

Er liggen diverse soorten kunstwerken en schilderijen. De buste van de reus Druoon Antigoon 1585, De ommegang op de Meir 17de eeuws, schedel van de oudste Antwerpenaar, hanger in vorm van een katachtige 700-1500, schepen model van een pleit 1900-45, schoolschip L’Avenir rond 1910, geschonken gebedstapijt met een afbeelding van de Kaaba (2014) van moslims, bruidsjapon 1955-1960 van zijde en nylon, gouden halssnoer van het jaar 500, bridal gown 1955-1960 silk en nylon, een schilderij van De walvis van de Ommegang op de Meir F. Delrue 1880-1919 olieverf op doek, steekwagentjes, goederenglijbaan, kruik in de vorm van een jaguar 1200-1400 v Chr., beker in de vorm van een mensenschedel 100.

Er hangen diverse schilderijen, kunstwerken, beelden, wapens in het museum. Het unieke ervan is dat ze van diverse tijdperken zijn. Je vindt iets van 500 of ineens iets van onze tijdperk. Dat zie je heel weinig bij de meest musea. Tien verdiepen hoog plezier vinden we in dit museum. Trek wel goede sneakers aan want het wordt met de roltrap omhoog gaan. Gevarieerd is dit museum zeker wel van schilderijen tot en met gouden sieraden zijn te vinden hier. Je hebt er ook een dak. Super leuk. Onderaan heb je ook een restaurant Storm voor als je trek krijgt.  Tegenover het museum heb je een souvenirshop. Wat een geweldige museum is dit. Je moet deze museum echt gezien hebben.

Opbouw museum:

Op de 2de verdieping: kijkdepot  

Op de 4de verdieping: feest

5de verdieping Antwerpen A la carte plus tijdelijke mini expo horse 

6de verdieping vracht 

7de verdieping iemand thuis 

8de verdieping kunst uit precolumbiaans Amerika. 

 

@sherrymasters1

#history #masmuseum #museum #antwerpen #belgium

♬ My Heart Will Go On (Titanic) – Maliheh Saeedi & Faraz Taali

Wat kunstwerken op een rij in video

Katoen & activiteiten:

In het museum zien we ook diverse grondstoffen liggen uit diverse landen. Zo zien we Pakistaans Katoen, Nigeriaans katoen, Braziliaans wol, Paraguyaans katoen. Ook liggen er veel cacao grondstoffen, rijst, Japanse thee. Je hebt ook veel activiteiten te doen in het museum. Zo kun je koffiebonen wegen, naar voorstellingen kijken.

Kannibalisme:

Wat hier erg uniek is in het museum is een gids naar het kannibalisme. Dat hebben we nog nooit eerder gezien in een ander museum. Het is een witte ruimte. Er wordt een voorstelling gemaakt hoe de mens als kannabalist er uit zou zien. Op de afbeelding zien we armen als lunch, billen, avocado, tomaten. Verrijkend en bijzonder is het zeker. Verder liggen er ook diverse labexperimenten dodo nuggets, geurtransformator, hyena inhalator en een smaaktransformator. Diverse video’s zijn er ook te zien met uitleg van de ‘beeldjes’.

Belgian Relief:

Wat ons ook erg opviel was het Belgian Relief. Dit is een katoenen zak dat werd gebruikt tijden de Eerste Wereld Oorlog in 1914-1918 om meel te vervoeren. Deze zak diende om gesjoemmel met minderwaardig meel tegen te gaan. Alleen deze zakken werden gebruikt. De 30.000 ton meel was afkomstig van de Verenigde Staten.

LGBT:

Voor de LGBT-community is er een hele verdieping gewijd. Je vindt er diverse video’s, naast schilderijen en producten. Video’s als puppy love komen er zeker voorbij. Het leven wordt helemaal toegelicht als een puppy. Er komen ook andere bijzonder filmpjes voorbij.

Uitgebreide schepencollectie:

Schepen spreken ons echt aan. Daar vind je in het museum zeker veel bijzonder stukken van. Zoals de ladingskaai, stevenversiering 600, model van Deurgangckkogge, model van een Portugese kraak, model van driemaster 1863. De schepen zijn super mooi. Ook een uitgebreide Vikingscollectie met schepen zijn hier te vinden.

De Schelde tolvrij. 

Panorama:

Super leuk een dak aan het einde van het museum. We hebben echt leuke view van Antwerpen gezien. Even twee foto’s voor jullie gemaakt.

Conclusie:

Wij vonden het super leuk. Het museum heeft alles wat wils. Het museum heeft echt de diversiteit die de Antwerpenaar of niet-Antwerpenaar leuk zal vinden. Eigenlijk een kunstliefhebber. Een dagje MAS-museum is zeker aan te raden voor de kunstliefhebber. Deze museum moet je gewoon gezien hebben. Voor 10 euro krijg je een vaste collectie te zien en voor 12 euro vaste collectie en tijdelijke tentoonstelling. Het is die 12 euro zeker wel waard. Normaliter is een kaartje voor een museum veel duurder. Voor 12 euro krijg je echt superveel en super leuke dingen te zien.

@sherrymasters1

#museam #history #masmuseum #art #antwerpen

♬ Комбайна-вършачка – Orchestra Kamchia

Dankwoord:

Graag willen we MAS hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van de perskaarten voor het museum.

@sherrymasters1

Mas museum #antwerpen #masmuseum #museumtok #art #building #artwork #paintings #history #antwerp

♬ Kute & Neat – Sasique

#samenwerking

4 thoughts on “Persbezoek: MAS Museum Antwerpen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.