Hoe krijg je meer volgers op je TikTok kanaal?

Scrollen jullie ook eindeloos door op TikTok? Dan zijn jullie niet de enige. De redactie hier maakt zich ook schuldig. Niet gek natuurlijk want TikTok is één van de grootste sociale netwerken van het moment. De grote vraag blijft wel: Hoe krijg je meer volgers? Wij geven tips. Lezen jullie mee??

TikTok wat is dat?

Het is een Chinese App gelanceerd door het bedrijf Bytedance in 2016 (James, 2023). In 2019 werd het enorm populair. 60 procent van de gebruikers zou nieuwe dingen ontdekken op dit platform. Op TikTok kun je korte filmpjes van maximaal 10 minuten plaatsen met muziek. Liken, commentaar geven en delen: het kan allemaal. Het lijkt een beetje op Instagram. 

Hoe krijg je meer volgers en likes?

Er zijn een aantal manieren. Goede en slechte. We gaan ze allemaal toelichten: 1 likes en volgers kopen, 2 massaal video´s delen in je kring, 3 plaats meerdere video´s per dag, 4 plaats hashtags, 5 ga een samenwerking aan met ander tiktokkers, 6 plaats de bekendste muziek van het moment in de video en 7 reageer altijd onder de comments op  je kanaal.

#1 Likes en volgers kopen

Iedereen doet zijn best om meer likes en volgers te krijgen. Sommige kopen zelfs likes, het zou schijnbaar kunnen. Likes-kopen zouden we niet aanraden. Uiteindelijk gaat je engagement hierdoor achteruit. Het lijkt misschien goed om veel likes en volgers te hebben, maar als ze niet op een eerlijke manier zijn verkregen komt dat je account niet ten goede. Uiteindelijk wordt je ook geblokkeerd en geschorst zeker als je het vaker doet. Veel bedrijven zoals gebruikersnamen en Likes4you proberen veel services aan te bieden.  

#2 Massaal videos´s delen in je kring

Whatsapp is ook een groot social media kanaal. Deel ook hier je video´s massaal met je kennissen, familie of vrienden. Zij zijn degene die dan de video´s verder delen, wellicht dat je dan viraal gaat. 

#3 Plaats hashtags

Net als op instagram heb je hier ook hashtags die je kunt plaatsen. Neem de hashtag die de meeste volgers heeft.  Momenteel zijn deze hashtags populair #tiktok, #foryou, #memes #love en #funny. Niet teveel hashtags plaatsen achter elkaar, dat wordt spam . Enkele per video. Naast een stukje tekst is dit ook erg mooi. 

 

@sherrymasters1

♬ Left & Right – Gael Stone

#4 Ga een samenwerking aan met andere tiktokkers

Anderen zijn ook belangrijk voor je account. Mensen willen niet altijd dezelfde mensen zien in de hoofdrol van een account. Soms is het leuker om een samenwerking aan te gaan en elkaar te taggen (noemen). Dan kunnen mensen ook op jouw account terecht komen. Dit kan ook meer volgers en likes opleveren. 

# 5 Plaats viral muziek 

Plaats muziek die erg viral is op het moment, zoals Barbiemuziek dat ging laatst viral. Alle video ́s die met deze muziek werden gedeeld werden meer bekeken. We klikken altijd op dingen die erg populair zijn. Je video komt automatisch omhoog in de zoekbalken in TikTok. 

# 6 Deel je TikTok account op je blog

Heb je een blog? Dan heb je mazzel. Deel hem onderaan je blogposts. Dat is echt handig, dan kunnen mensen erop klikken. De lezers zijn ook stiekem benieuwd wat je uitspookt op TikTok als blogger. 

# 7 Reageer altijd op comments op je kanaal

Welke kanaal je ook hebt al ben je een auteur, zanger, schrijver enz. zorg wel voor interactie met je lezers. Dit doe je door echt op comments te reageren op je kanaal. Zeker als er vragen worden gesteld door de vaste volgers. Het is erg leuk. Een auteur die dat goed deed was Helen Vreeswijk, ze reageerde bijna altijd onder bijna iedereen al had ze veel commentaar.  Ook Paul van Loon, Perry Pierik, Ilse Ruijters, Hilda Spruit zijn goede voorbeelden van auteurs die hun publiek niet teleurstellen. Er zijn er natuurlijk meer maar ik kan niet iedereen noemen vanwege ruimtegebrek. Kortom heb waardering voor je fans. Je hebt ze echt nodig. Je moet het echt van social media kanalen hebben om je boeken, producten en andere dingen te verkopen. 

PSSST zitten jullie veel op TikTok? Zo ja, hebben jullie veel volgers?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.