Recensie: Anne Frank haar leven

Bij Uitgeverij Eenvoudig communiceren verscheen het boek Anne Frank haar leven. Dit boek gaan we vandaag reviewen lezen jullie mee??

 

 

 

 

 

 

Over de Uitgeverij:

Eenvoudig Communiceren geeft heel veel topboeken uit in makkelijk taal. Hun doelstelling is om lezen makkelijk en eenvoudig te maken voor iedereen.  Topboeken als Het Rosie project, De uitverkorene, de sprookjes van Hans Christiaans Andersen en Ren Amira Ren verschenen bij de uitgeverij.

Over het boek:

Maak kennis met de eerste biografie ooit van Anne Frank én de eerste biografie van Anne Frank in makkelijke taal: Anne Frank, haar leven. In 2008 gaven wij dit boek voor het eerst uit. Je leest over het leven van een Joods meisje tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit boek beschrijft haar leven voordat ze moest onderduiken en haar tijd in het onderduikpand Het Achterhuis. Over haar eerste verliefdheid en haar angst om ontdekt te worden. Het beschrijft boek ook de jaren in het concentratiekamp. Het geeft een goed kijkje in het leven van een tienermeisje dat moet onderduiken én tegelijk opgroeit in een wereld zonder veiligheid.

Nu, 14 jaar na de eerste publicatie, omvat de nieuwste versie van de biografie de meest recent verworven inzichten, nieuw Virtual Reality beeldmateriaal, beeldmateriaal in kleur en een nieuwe cover. En ook deze keer weer is Anne Frank, haar leven tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Anne Frank Stichting.

Maar toch proberen de onderduikers ook aan leuke dingen te denken.
Het joodse feest Chanoeka valt in 1942 op 4 december. De onderduikers
steken kaarsjes aan en geven elkaar kleine cadeautjes.
En op 5 december vieren ze Sinterklaas. Het is een idee van Bep en Miep.
Zij maken een mooi versierde sinterklaasmand als verrassing. Voor iedereen zit er
een klein cadeautje in met een gedicht. Voor de onderduikers is het de eerste keer dat ze Sinterklaas vieren.
Anne vindt Sinterklaas veel leuker dan Chanoeka.

Onze mening:

Allereerst willen we zeggen dat de cover van het boek echt supermooi is. De foto met Anne Frank´s wereldberoemde foto met haar lach siert de cover. Ze had vast nooit gedacht dat ze na haar dood wereldberoemd zou worden. Een prachtige foto maar een droevig verhaal kent haar leven.

Gedetailleerd en op een prettige manier is het leven van Anne Frank beschreven in dit boek. Het boek leest als een trein. Het leest super makkelijk weg. Voordat je het beseft heb je 103 pagina´s van het boek verslonden. Het boek bevat ook plaatjes. De woonkamer, de kamer, haar vriend Peter, de familie Frank zijn allemaal te vinden in het boek. Super goed bedacht naast een goed verhaal zien we ook leuke foto´s. Dat zie je niet vaak in boeken. Deze foto´s hebben we niet allemaal gezien. We hebben veel nieuwe dingen geleerd van het boek. We wisten niet dat Anne Frank verliefd was op Peter. Veel mensen helpen anderen om onder te duiken. Zo ook de groenteman.

“Anne is erg geschrokken. Hun groenteman is opgepakt omdat hij twee joden in huis had.

´Het is een wereld op zijn kop´, schrijft ze. De goede mensen worden naar de concentratiekamp gevoerd. En de slechten zijn de baas over jong, oud over arm en rijk.´

Ze zullen de groenteman erg missen. Wat nu krijgen ze nog minder te eten. Geen ontbijt meer, ´s middags krijgen ze nog minder te eten. Geen ontbijt meer, ´s middags alleen pap met brood en ´s avonds gebakken aardappelen. Anne weet heel goed dat hun helpers vaak ook gevaar lopen. ´Misschien was het beter geweest als we niet waren ondergedoken´, schrijft ze. ´Dan waren we dood en hoefden we deze ellende niet mee te maken. Onze beschermers zouden dan geen gevaar lopen.”

We kenden het verhaal van Anne Frank echt oppervlakkig. Dit boek geeft een gedetailleerd en helder beeld van het verhaal van Anne Frank. Super goed werk van Marian Hoefnagel. Zij heeft wel vaker goede titels geschreven/hertaald. Werken als  Drama, Vakantie in Samara, Zwarte magie, Mijn loverboy verloren onschuld waren super goed. We hadden echt hoge verwachtingen van het boek. Aan deze verwachtingen is zeker voldaan. Sterker nog het boek was nog beter dan we verwachtten. Wie Anne Frank beter wil leren kennen moet dit boek zeker lezen. Het boek is in makkelijke taal geschreven. Het verhaal is super goed. Dit boek krijgt vijf sterren.

Verkrijgbaar bij Uitgeverij Eenvoudig Communiceren.

 

#samenwerking

9 thoughts on “Recensie: Anne Frank haar leven

  1. Ik ben benieuwd. Natuurlijk heb ik het oorspronkelijke verhaal op de basisschool gehoord. En zelfs in het voortgezet onderwijs is het zo nu en dan genoemd. Ben ik ooit zelf naar het Anne Frank-huis geweest? Ik weet het eigenlijk niet meer. Zoals ik mijn tien-jarige langzaam (en voorzichtig) aan dingen mee wil geven over Nederlands-Indië (heel veel staat niet vermeld in de geschiedenisboeken) wil ik dat ook voor dit soort boeken doen. Het maakt onderdeel uit van onze geschiedenis en het zijn verhalen die niet vergeten mogen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.